Retrogradni Merkur

Retrogradni Merkur

13.12.2023- 02.01.2024.

Retrogradno kretanje Merkura imamo tri puta godišnje i već otprilike znamo da nam ovaj period stvari i neće baš polaziti za rukom, osim onima koji u svojoj natalnoj postavci imaju Rx Merkur.

Od 13.decembra do 22.decembra u retrogradnom hodu kroz znak Jarca imamo sekstil ka Saturnu (dispozitoru) i trigon ka RX Jupiteru iz znaka Bika.

Vreme je da pitamo poslodavce za neke zasluge unazad, da revidiramo učinke i napravimo  „nove a stare“ dogovore u sklopu postojećeg posla. Nije vreme za početak bilo čega novog. Izbegavajte ulaganja, naročito kroz zemlju, kapital..sve može delovati mnogoo veće i šire nego što zaista jeste.

Od 22.decembra do 02.januara

Vraća se u znak Strelca, u kome se nalazi tranzitni Mars i gradi kvadrat sa Neptunom iz Riba.

Ukoliko planirate putovanje, dobro proverite ugovore o putovanju, booking, karte za prevoz koji koristite, pasoše i ostala dokumenta. Problemi u saoabraćaju su izvesni. Dugo zadržavanje na graničnim prelazima i problemi sa carinom su zasigurni. Ovaj aspekt donosi i gubitke kroz inostranstvo, krađe ličnih predmeta i budite na oprezu. Takođe, svaki račun dva puta proverite, da se ne naplati usluga koju niste ni koristili.

Na individiualnom planu kroz znak Jarca, vraćamo se na iste teme u odnosima, koje smo već nekoliko puta prošli. Možda ne samo na teme, već i na dobro poznata lica od ranije. Kroz znak Strelca će pojačati zabune, svađe, dezorijentisanost, gubitak fokusa i savetujem da se upravo u danima ulaska u Novu godinu ne potpiruju strasti i da zauzdamo reči.

Merkur se u potpunosti ispravlja 21.januara i treba se naoružati strpljenjem.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *