Kundalini Reiki

Kundalini je pojam poreklom iz Sanskrita (sanskrit: कुण्डलिनी ). Znači nastajanje energije i vrsta svesti koja se čuva u osnovi svih kičmi od rođenja. Pruža energiju i živost našim dušama. Na sanskrtu se to naziva praničnom energijom. Sama reč kunalin znacni “kružni” ili “prstenast oblik”. Najšešće kundalini ima asocijaciju sklupčane zmije koja spava u prvoj korenskoj čakri, Muladhari.

Kundalini energija nam pomaže da ojačamo našu životnu energiju, da probudimo unutrašnju snagu, da razumemo i osvestimo naše biće, da celokupnom životu vratimo snagu.  Jednom kada se Kundalini probudi, možda će se osećati kao da je naše telo oslobođeno, a nekima od nas će trebati malo vremena da se prilagode promenama koje je prouzrokovalo buđenje Kundalinija.

O Kundalini Reikiju:

Osnivač Kundalini Reikija je duhovni učitelj iz Danske Ole Gabrielsen. Ole  je našao način i model kako da se kroz jednostavne metode disanja, podešavanja energetskog kanala na odredjeni stepen inicijacije, svako ljudsko bice podstakne ka ekspanziji bezuslovne ljubavi i apsolutne svesti, kako prema sebi tako i prema drugim ljudima. 

Kome je namenjen?

Namenjen je svima koji žele da pospeše nivo svesnosti i rada na sebi. Praktikovanje bi upavo podrazumevalo rad na odbacivanju Ega. Rad sa Kundalini Reikijem je individualan, process ekspanzije energije i buđenja je potpuno indiviualni rast.Ukoliko je praksa redovna, toliko je i energija intenzivnija. Jačanjem Kundalinija doprinosimo opštem zdravlju i psihofizičkom stanju, razvijamo unutrašnji mir, podižemo nivo svesti, harmonizujemo međuljudske odnose, radimo na izbacivanju štetnih navika i još mnogo toga. Lakše prihvatamo i razumemo, kako sebe tako I svet oko nas.

Ne preporučuje se osobama sa psihijatrijskim oboljenjima, osobama sklonim psihotičnim epizodama kao i osobama koje su zavisne od narkotika i alkohola.