Tranzitni Merkur u znaku Device

Tranzitni Merkur u znaku Device

Od 28.07. do 05.10.2023

Mekur u znaku Device je u znaku svog domicila, sedišta. Merkurov tranzit kroz znak svog sedišta uvek najjače osećamo. Ovaj put će se mahom odnositi na analize, kalkulacije kako u poslu tako i u odnosima, zatim koncentraciju na činjenice i stavke na određenu temu. Merkur u Devici ne voli improvizaciju. Oni koji imaju natalnog Merkura u znaku Device su upravo pravi genijalci na gore navedene stavke. Ne vole kada ljudi nemaju osnovne argumente na temu o kojoj se govori. Njih um je brz, analitizan, operativan a inteligencija vrlo prodorna. Slično ćemo se svi ponašati u narednim danima…

Tranzitni Merkur u znaku Device će po samom ulasku u znak, prvo praviti opoziciju ka tranzitnom Saturnu u znaku Riba do 02. avgusta. Imaćemo osećaj da u svakom trenutku možemo da puknemo kao balon. Da druga strana blokira mogućnost da se izrazimo do kraja ili pokažemo nameru. Ovo je i prisećanje na reči iz prošlosti, jer je Saturn u fazi retrogradnog hoda i sam po sebi simbolizuje rezigniranost. Svaka neizgovorena reč nam ostaje kao „kost u grlu“ a upravo 01.08. imamo i Pun Mesec u znaku Vodolije, pa ćemo imati potrebu da se oslobodimo te blokade.

Paralelno sa ovim ambijentom, imamo i tranzitnog Marsa u znaku Device, koji donosi reči poput noževa, jezik oštar kao sablju. Možda ćemo se unapred braniti a da nas zapravo niko i ne napada…i sve to kako ne bismo ponovili određene greške iz prošlosti. Do pune perfekcije neće doći s obzirom da Merkur usporava pred svoju retrogradnost.

Merkur obrazuje trigon sa Jupiterom u znaku Bika, 09.i 10. avgusta, pa se može proširiti opseg poslovnih obaveza, ponuda ka višim primanjima, stabilnije saradnje sa inostranstvom i bolji poslovni ugovori i sve može zvučati lepo, ali-  više će biti reči nego konkretnijih dela, jer Jupiter kreće retrogradno od 04.09. i manjkaće nam podrške kroz gore navedene sfere.

Već 04.08. Merkur ulazi u fazu svoje senke pred retrogradni hod i do 23.08. duplo proverite svaku informaciju koja do vas dodje. U fazi senke nam se obično dešavaju sitni previdi pri potpisivanju ugovora, osiguranja, garancije prilikom kupovine… svaka brza zarada novca, putem interneta, bitcoina i ostalih kriptovaluta, je znatno usporena u ovom periodu i ispravlja se od 30.septembra kada Merkur napravi trigon sa Uranom u znaku Bika. Isto važi za poslove vezane za kladionicu, kocku.

Retrogradni Merkur od 23.08. do 15.09.

Ovde je već poznatiji ambijent i sve ono što je mnogo puta ispričano. Dakle, šta je karakteristično u ovom periodu: kvarovi automobila, problemi u saobraćaju. Problem sa tehnikom, mobilnim telefonima i ne preporučuje se kupovina novih uređaja i aparata. Zatim, zajedno sa retrogradnom Venerom, na velika vrata vraća seriju bivših veza i potencijalnih veza unazad…

A za šta je dobar period: za završetak nekih stvari koje smo ranije započeli. Recimo, započeli ste neki kurs i stali- idealan period da se vratite na to. Papirologija koja čeka, imovinska pitanja koja traju, registracija vozila, odlično je da sada završavamo. Osobe koje u svom natalu imaju retrogradni Merkur, a imaju naglašen znak Device ili neku ličnu planetu u Devici, mogu očekivati rasplet na navedene teme. I baš 04.09 tokom svog rx hoda, pravi trigon ponovo sa Jupiterom koji će biti u stacionaru. Imaćemo prvu realnu sliku da nam je neko kroz posao obećao više nego što može da ispuni.

Merkur se u potpunosti ispravlja 29.09. i ono što mogu da kažem jeste da će nam trebati mnogo strpljenja u čitavom narednom periodu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *