Mesec

Mesec

Hrana za dušu

Mesec vlada našim bioritmom, načinom na koji skupljamo i razmenjujemo emocije. Mesec je duša. Da bi slika bila jasnija, zamislite kovčeg pun sećanja i iskustva, upravo isti leži u postavci Meseca u natalnoj karti. Ukoliko se pitamo, na koji način je neko miran i zadovoljan, odgovor je – onda kada je ispunjena simbolika natalne postavke Meseca. Za početak uvek prvo možemo razmotriti kom elementu (temperamentu) pripada Mesec. Shodno tome, pogledajte u kom znaku je postavljen Mesec i kom elementu pripada :

Vatra (Ovan, Lav, Strelac) : vatra ne može bez dinamike. Mesec u vatrenom znaku ne voli da čeka, bilo šta i bilo koga. Voli momentalna rešenja i situacije koje su čiste. Pokret, akcija, strasti i impulsi to je ono što će pokrenuti Mesec u vatri, zapravo momenat da se oseti živim u trenutku .
Zemlja (Bik, Devica, Jarac): Mesec u zemljanom znaku u bilo kojoj relaciji najviše voli sigurnost, kako materijalnu tako i emotivnu. Podrška i oslonac su nešto bez čega ne može da zamisli suštinu bilo čega. Poverenje je stavka koju ne smete da prokockate ako imate posla sa Mesecom u zemljanom znaku.
Vazduh (Blizanci, Vaga , Vodolija) : vazduh ne bi mogao da zamisli odnos bez intelektualne razmene, odnosno ne bi mogao da zamisli da ne postoji dublji i viši smisao nečega. Uvek je podstaknut na razmenu mišljenja i zapravo odnose više gradi kroz misaoni i intelektualni nivo, nego kroz suštinsko emotivno povezivanje. Savet – nikada nemojte biti ćutljivi, uštogljeni i dosadni, ako imate preko puta sebe Mesec u vazduhu.
Voda (Rak, Škorpija, Ribe) : voda sama po sebi simbolizuje emocije, pa će svako sa postavkom Meseca u vodenom znaku na najbolji suštinski način razumeti emocije. Mesec u vodi nikada nemojte da pritiskate, njemu treba vreme da izgradi jedan odnos i stekne poverenje. Ne voli svoju intimu da iznosi u prvi plan.
Napomena: u zavisnosti od znaka u kome je položen Mesec, kuće, aspekata koje formira i gradi po znaku pravimo kompletniju sliku.

Uporedno razumevanje :
Najlakše se povezuju i razumeju postavke u istom elementu (npr. vatra sa vatrom, zemlja sa zemljom, voda sa vodom i vazduh sa vazduhom), oni su u prirodnom trigonu.
Zatim znakovi koji po prirodi obrazuju sekstil, slaganje po polovima : muški sa muškim, ženski sa ženskim.
Muški znakovi : vatra i vazduh
Ženski znakovi : voda i zemlja

Nastaviće se…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *