Venera u znaku Jarca

Venera u znaku Jarca

 

Ova Venera je slika devojke koja ne pokazuje svoja osećanja „na prvu loptu“, neko ko je spreman jako dugo da čeka na ljubav. Kad smo kod ljubavi, često ćemo čuti da su rođeni sa ovom pozicijom Venere materijalno orijentisani, opterećeni pozicijom partnera pa i sopstvenim statusom koji dobijamo u vezi, što nije puno daleko od istine, ali bismo trebali da imamo na umu da je ovo siguran igrač na duže staze koji pre svega teži tradicionalnoj vrsti odnosa.

Venera u Jarcu sama po sebi ima simboliku „vraćanja na staro“, realne prepreke između partnera, fizičku udaljenost, partnere sa razlikom u godinama, ljubav između partnera od kojih je jedan zauzet…

Muškarci sa Venerom u znaku Jarca u mladosti biraju starije partnerke, u starosti mlađe. Vrlo im je važna forma jednog odnosa, koja god da je priroda samog odnosa. Naglašene kosti lica, jagodice, suzdržanost i odmerenost su glavne stavke koje će uvek primetiti.

„… Ni pojma oni nemaju o tome šta je sreća, oni ne znaju da bez ove ljubavi za nas nema ni sreće, ni nesreća- nema života…“

Lav Nikolajević Tolstoj, Ana Karenjina

 

 

 

 

Natalna postavka Venere u određenom znaku će opisati šta tačno želimo ili šta konkretno tražimo u međuljudskim odnosima. Ovo se ne odnosi samo na partnerske odnose, odnosi se na bilo koju prirodu odnosa. Venera simbolizuje našu potrebu, način na koji se mirimo i pravimo kompromise a sami aspekti natalne Venere sa ostalim planetama će dodatno oslikati modele, obrasce i načine na koji to radimo. Upravo postavkom natalne Venere po znaku, a zatim i aspektima koje formira objašnjavamo šta mi to želimo od jednog odnosa, kakvi partneri nas privlače, sposobnost i potrebu da volimo i budemo voljeni.  Venera vlada zadovoljstvima, kako telesnim tako i materijalnim. Zadužena je za estetiku i sve ono što mi smatramo lepim. Sve ono što nam se sviđa i dopada je predstavljeno Venerom.

Venera će opisati u muškoj karti, kakve devojke voli i bira taj neko. Venerom su predstavljene i drugarice, sestre, mlade devojke do 28 godina, tetke i ćerke.