Venera u znaku Riba

 

Venera u znaku Riba

Venera u znaku Riba je u znaku svoje egzaltacije. Ono što je karakteristično jeste da će upravo ona ovde ispoljiti svoje najsnažnije delovanje, preterivanje u svim međuljudskim odnosima, ekstremni zanos iza kojeg mora postojati neki pad. I nije bitno pričamo li o prijateljskim ili emotivnim odnosima, ova Venera uvek želi bolje,veće i više i nikada nije zadovoljna onim što ima. Čak i kada dobije to što želi, odmah prelazi na sledeće nedostižno. Veneri u Ribama je važno da mašta, sanja, idealizuje, da stvori svog najlepšeg ljubavnika ili ljubavnicu kroz ćutanje. Nju ćete najlakše pridobiti ukoliko ćutite, dok ona stvara u svojoj glavi savršenu verziju partnera. Venera u Ribama uvek vuče osećaj „žrtve“, kroz pogrešno ulaganje u ljude oko sebe. Nikada se neće rečima boriti za one do kojih joj je stalo, samo delima, pa isto tako ćete često videti da se samo povuče iz situacije ili odnosa u kojima nije zadovoljna.

 

Muškarci sa ovom Venerom traže emotivni ideal, najlepšu, sa predivnim osmehom. Devojku duge kose, mističnu, poput devojke sa filmskog platna. Vino, večere, boravak pored vode, dugi poljupci…je sve ono čemu će težiti. U stanju je dugo da pati za onom koja ga je povredila. Oni sa Venerom u trećoj dekadi, mogu biti skloniji paralelnim vezama ili čestim menjanjem partnera. Devojke sa Venerom u znaku Riba sanjaju o svom princu na belom konju i definitivno prolaze kroz seriju razočaranja dok ne dođe „onaj pravi“. Takođe Venera u znaku Riba kod oba pola je sklona skrivanju kao i tajnim vezama.

„Ja sam odlučio da se držim ljubavi. Mržnja je preveliki teret da bih je nosio“

Martin Luter King.

 

 

 

 

Natalna postavka Venere u određenom znaku će opisati šta tačno želimo ili šta konkretno tražimo u međuljudskim odnosima. Ovo se ne odnosi samo na partnerske odnose, odnosi se na bilo koju prirodu odnosa. Venera simbolizuje našu potrebu, način na koji se mirimo i pravimo kompromise a sami aspekti natalne Venere sa ostalim planetama će dodatno oslikati modele, obrasce i načine na koji to radimo. Upravo postavkom natalne Venere po znaku, a zatim i aspektima koje formira objašnjavamo šta mi to želimo od jednog odnosa, kakvi partneri nas privlače, sposobnost i potrebu da volimo i budemo voljeni.  Venera vlada zadovoljstvima, kako telesnim tako i materijalnim. Zadužena je za estetiku i sve ono što mi smatramo lepim. Sve ono što nam se sviđa i dopada je predstavljeno Venerom.

Venera će opisati u muškoj karti, kakve devojke voli i bira taj neko. Venerom su predstavljene i drugarice, sestre, mlade devojke do 28 godina, tetke i ćerke.