GODIŠNJI HOROSKOP ZA RODJENE U ZNAKU: Bik

Bik

POSAO: sam početak godine donosi odlučno pokretanje na poslovnom planu. Ukoliko ste u decembru stagnirali i probali makar da grupišete planove na jedno mesto, januar je mesec koji donosi početak realizacije istih. Generalno u prvoj polovini godine, postoji podrška planeta da se uspostave temelji na duže staze ili da se isprave finansijski loši potezi koji su se dogodili dve godine unazad. Takođe, od kraja januara postoji manjak iznenađenja na planu finansija i nećete morati toliko da improvizujete.  Druga polovina februara i prva polovina marta nisu sjajni, trebalo bi da izbegnete podizanje kredita, pozajmica i sl. U aprilu, koji god posao bio vezan za prijatelje ili grupe ljudi imate maksimalnu podršku aspekata. U prvih pet meseci možete očekivati rast, ekspanziju i sjajne temelje. Početak leta može biti izazov. Period malo većih individualnih troškova ili plaćanja zaostalih računa i obaveza. Pripazite. Ovog leta će više biti naglašen užitak, nego rad. Spremni ulazite u jesen i poslednji kvartal. Septembar radni mesec, naglašeni su aspekti obaveza, kraćih putovanja zbog prirode posla, možda čak i neka dodatna obuka u postojećem poslu. Tu bi trebalo i sklapati nove dogovore ukoliko ih ima jer sam kraj godine donosi borbe i sukobe u stavovima. Sve šta želite da postignete kao cilj i dogovor, bilo sa poslodavcem ili u sopstvenom biznisu uradite zaključno sa oktobrom.

LJUBAV: godina iza vas je imala snažan filter, koji su vam prioriteti u odnosu, sa čime možete da se nosite a sa čime ne šta je to što vas zapravo čini srećnim i sigurnim pored partnera… I bili slobodni Bikovi ili zauzeti, spremni startujete Novu godinu. Sigurna zona odnosno zona komfora je prisutna do Dana zaljubljenih. Uživate u svom statusu. Februar je mesec gde će vam se činiti da partner ne pozicionira vas na prvo mesto i da su mu društvo o prijatelji proritet. Proleće donosi smirenje napetih aspekata, iskoristite april i početak maja da napravite planove i dogovore oko putovanja. Jer, leto će biti upravo takvo. Odlazak na više kraćih puteva, porodično ili sa partnerom. Hedonizam će biti prioritet. Slobodni Bikovi krajem leta imaju šanse za ulazak u vezu, sa osobom sa razlikom u godinama ili sa nekim ko nije do kraja rešio svoj status. U svakom slučaju novembar i decembar će biti poprilično turbulentni. Probajte da ne izlazite naglo iz odnose. Naoružajte se strpljenjem.

ZDRAVLJE: novi list, Nova godina, nove navike… novi vi!
Još pred kraj 2023 uveli ste u svoju dnevnu rutinu nešto što vas opušta, uveli ste vreme za sebe, našli ste novi način da se izborite sa stresom. Početak godine i prvi kvartal donose novi plan ishrane, detoks, menjanje režima a proleće donosi i novi vid fizičke aktivnosti. Bikovi koji imaju problema sa kilažom ili zadržavanje vode, već zapravo nakon praznika imaju sjajne aspekte za korekcije.
Leto može startovati sa sitnim upalnim procesima žlezda, grla, ili vratnog dela kičme. Pripazite. Na samom kraju godine će postojati neki recidiv problema od par godina unazad, razmislite o uvođenju novih rešenja.

Piše: Marina Vukojičić